Welkom
Geschiedenis
Ledenlijst
Fotoarchief
Nieuws
Woordenlijst
Zeilvademedecum


Intro
Overzicht foto's
Alle foto's
Waterkaart
GPS Route
Jos Vermeijlen

Back


Next

Meet the maker

Zomerzeilen 1999,
aankomst Heeg

Na een voorspoedige reis vanuit Eindhoven, bereikte we goed twee uur later Heeg. Voor mij als newbee een moment waar ik al weken naar uit had gekeken.

Daar lagen ze dan, op een rijtje 6 Valken en de ï van Rob. Eén ervan de "Symphonie" was ons onderkomen voor de komende week.

Maar eerst moest al onze bagage gestouwd worden, hoewel ik al bijna niets had meegenomen, vroeg ik mij toch af waar het allemaal te laten. Gelukkig bleek mijn schipper Carel hier genoeg ervaring in te hebben. Datgene wat droog moest blijven verdween in het vooronder, uiteraard ook alle kookspulen. De rest verdween in het achteronder. Behalve het bier, daarvoor had de bouwer van deze Valken zelfs een heuse bierkelder gebouwd.

Wij hadden onze spullen vrij snel ondergebracht, waarnaar de dektent tevoorschijn kwam. Het plaatsen hiervan, daarover had ik gelezen in het zeilvademecum, dus dit ging vrij vlot. Eindelijk was het tijd voor een "Spitbier", het enige bier dat schijnt te smaken als het niet gekoeld is, maar daarvoor spuit het wel. Onder het genot hiervan aanschouwde ik de boot van Jan Hofstee en Paul, om mij te verbazen van wat die allemaal in hun valkje onderbrachten! Dit was voor mij ongelooflijk: Een groot aantal tassen, kratten, een tafel, stoeltjes en zelfs een complete gas-barbeque!

De eerste avond eindigde met rijkelijk bier, en nog meer (sterke) verhalen uit vervlogen tijden. Wat staat mij allemaal de komende week nog te wachten?Contact:
E-mail:dictatorium@nargileh.nl
E-mail:webmasters@nargileh.nl