Welkom
Geschiedenis
Ledenlijst
Fotoarchief
Nieuws
Woordenlijst
Zeilvademedecum


Intro
Overzicht foto's
Alle foto's
Waterkaart
GPS Route
Jos Vermeijlen

Back


Next

Meet the maker

Zomerzeilen 1999,
een (on)vrijwillig bad!

Na bijgekomen te zijn van het uitleven van de vorige dag, kan ik mij niet veel meer herinneren van hetgeen er zich deze morgen heeft afgespeeld. Volgens mij kan het niet veel geweest zijn, omdat ik daartoe ook niet toe in staat zou zijn.

Wel weet ik o.a. nog dat we besloten om naar Joure te gaan, waarschijnlijk uit het feit dat ik daar s´avonds heb geslapen.

Maar goed, ook deze dag was weer vol interessantesveels hier het relaas van dag nummer 4.
Dinsdag de 6 juli.

Om een uur of wat vetrokken we (voor mij veels te vroeg) uit Grouw, langs het starteiland op het Pikmeer en Wijde Ee en verder over de Nesserzijlroede naar Akkrum.

Net voorbij de spoorbrug in Akkrum, eerst maar weer eens koffie met appelgebak. Daarna al bomend door Akkrum onder een heel laag bruggetje door, zo laag dat Carel aan de gestreken mast moest gaan hangen. Wat geen probleem is voor Carel!?!
Na Akkrum waren we dan al snel bij de borrelplaats, ergens op de Terkapplesterpoelen.

Bij het aanleggen, werd er geroepen vanaf de kant: Kijk uit! Er staat geen wind meer aan de oever. Ja daar stond ik dan op de voorplecht met het landvast in mijn handen en nog twintig meter van de kant in de luwte van het eiland. Wat nu?
Ik keek over mijn schouder naar mijn schipper, wat hij van plan was. Maar het enigste wat Carel zei was: SPRING! En ik sprong, met kleren en al en zo trok ik onze Valk achter me aan naar de kant. Het water was van perfecte temperatuur en aangezien de zon vandaag eindelijk eens naar behoren scheen genoot ik van dit (on)vrijwillig bad.
Okay, toegegeven dit was doorgestoken kaart.
Contact:
E-mail:dictatorium@nargileh.nl
E-mail:webmasters@nargileh.nl
Top