Welkom
Geschiedenis
Ledenlijst
Fotoarchief
Nieuws
Woordenlijst
Zeilvademedecum

Zeilbrief 2001Nysa, 1 januari, naar Gregorius 19 januari 2001.

Weledelgeborrelde heer,

In deze tijd van gebakken lucht, passeerwoorden, vuurmuren, weefplekken, apenstaarten, autotelefoons, ICT'ers, grazers en neerladende kattenbelletjes, sturen wij u een oerdegelijke eerlijke zeilbrief die nog ambachtelijk aan het papier toevertrouwd is. Het is een brief die u ervan zal overtuigen dat u zeker in dit jaar, waarin het nieuwe millennium pas echt begonnen is, de Nargilehaanse zeilactiviteiten niet kan en mag missen.

Laten wij beginnen met het "Zomerzeilen", hoewel het voorjaarszeilen natuurlijk eerst komt. Z.c. "De Oeverlozen" heeft daarvoor de tweede week van juli gereserveerd; om u het neerladen van organiseerders en het bladeren in agenda's te besparen: dat is van 6 t/m 13 juli. Deze periode is weloverwogen en zonder democratisch overleg vastgesteld, maar wij kunnen wel enkele argumenten die tot deze vaststelling geleid hebben aan u onthullen:

  1. uw Opperwindmaker wil vóór 15 juli weer thuis zijn om op gepaste wijze op deze 15e juli het jaarfeest van zijn patroonheilige, de H. Plechelmus, te kunnen vieren.
  2. Enige onverlaten hebben eerder reeds besloten om in diezelfde week het zogenaamde "Familiezeilen" te organiseren. Dit is een poging om de nieuwe generatie Nargilehanen (en wij bedoelen dan nadrukkelijk het kroost) de eerste beginselen van het Nargilehaans Zeilen bij te brengen. Wij willen deze gelegenheid om het kroost te laten kennismaken met Nargilehaanse zeilfenomenen niet onbenut voorbij laten gaan. Hierbij kan gedacht worden aan verschijnselen zoals een borrelboot, een zodanig ontregeld dag/nachtritme dat de authentieke Nargilehaanse zeiler bij het ontwaken een reeds bereid zeilei met beschuit, koffie, müesli en yoghurt voorgeschoteld krijgt, met een krant-van-de-dag en eventueel de schoenen gepoetst. Daarnaast kan 's avonds de kroostoppas soepel in de kroeg geregeld worden. Uw commissie denkt er goed aan te doen er op te wijzen dat dit alles in het slechtste geval ook helemaal uit de hand kan lopen.
  3. De heer Brekelmans moet op zijn leeftijd tegen zichzelf beschermd worden. Nu nog ziet hij ons besluit als de oorzaak van een hem door de neus geboorde extra week zeilen, maar hij zal ervaren dat de door ons georganiseerde zeilweek voor minstens twee telt. En anders is hij inventief en creatief genoeg om zich aan onze invloedssfeer te onttrekken, al zal hij aan zijn kroost wellicht een zwaardere dobber hebben.
  4. De Opperwindmaker heeft ons verzekerd dat de tweede week van juli de beste van deze zomer zal zijn qua zon, wind en regen.
  5. Om onduidelijke redenen bleek de periode ná de tweede week van juli minder geschikt voor Nargilehaans zeilen. De periode ervóór trouwens ook.

En dan nu het "Voorjaarszeilen". In een poging een reprise te realiseren van een legendarisch zeilwadloopweekend 21 jaar geleden, heeft z.c. "De Oeverlozen" het nuttig geoordeeld om opnieuw schipper Willem "Trekzak" Grift en zijn tjalk "Liberté" hiervoor te kontrakteren. Dit zeilevenement zal plaatsvinden van vrijdagavond 27 april t/m maandagmiddag 30 april. Inderdaad. Oranje wimpels mogen wel meegenomen maar niet gebruikt worden, opdat de zeehondjes niet van schrik van kleur verschieten. De Liberté heeft laadruimte voor wel zestien Nargilehanen en -hennen, en een ruim voordek waar wij een verkiezing voor "Miss Boegbeeld" zullen organiseren. Bij gebleken voldoende belangstelling en bereidheid van de schipper, kan het weekend in het najaar nog een keer herhaald worden. Wij houden u op de hoogte.

Wij zijn er van overtuigd dat u deze evenementen niet wilt missen; om van deelname verzekerd te zijn, dient u onverwijld (doch uiterlijk vrijdag 16 februari) bij zeilcommissie "De Oeverlozen" aan te monsteren. Dit kan bij:

Rob Schmidt r.a.f.schmidt@kema.nl 040-2482240
Jan Hofsté geen.nieuwerwets@gedoe.org 0497-572053
Frank Meeuwsen f.meeuwsen@chello.nl 040-2522191

Broeva haro! Met borrelende groet,

ZC "De Oeverlozen".

 

O.T.Z.G. Een zwarte kip die geel ziet, kakelt niet op de boegspriet.

Advertentie

Aanbevolen voor aspirant Nargilehaanse zeilers
en Nargilehanen die hun geheugen willen opfrissen:

de millenniumeditie van het

NARGILEHAANS ZEILVADEMECUM

Verkrijgbaar bij de erkende zeilcommissie en de niet-erkende redactie.


Contact:
E-mail:dictatorium@nargileh.nl
E-mail:webmaster@nargileh.org