Welkom
Geschiedenis
Ledenlijst
Fotoarchief
Nieuws
Woordenlijst
Zeilvademedecum


Intro
Overzicht foto's
Alle foto's
Waterkaart
GPS Route
Jos Vermeijlen

Back


Next

Meet the maker

Zomerzeilen 1999,
van Akrum naar de nacht van Grouw

» Vanmorgen in Akkrum eindelijk eens van de luxe gebruik gemaakt om te gaan douchen. Alleen, op het moment dat we klaar waren met douchen en terug naar de boot wilden had men het pad langs het douchegebouw opgebroken! No way to return! De leukerd die dit meesterwerk had volbracht, opperde het idee om dan maar door de gegraven geul te lopen. Heel slim, als je net onder de douche vandaan komt! Zodoende moesten we door de bosjes terug.

Nu eerst een heerlijk ontbijt, vandaag regelden we dit op de boot bij Willem-Jan en Leon. Heerlijk die zeileieren, (ik raakte er zo aan gewend dat ik later op mijn eigen vakantie s´morgens ze nog steeds bakte). Uiteraard als je op een andere boot gaat ontbijten neem je zelf de ingrediënten mee. Tijdens het ontbijt natuurlijk het bekende palaver, van waarheen gaan we vandaag? Er werd genoeg geopperd: Bergumermeer, Eernewoude, Grouw, Sneek en nog veel meer. Je snapt het wel, twee uur later waren we letterlijk en figuurlijk nog geen meter opgeschoten. Eerst maar eens gaan inkopen. Dit leek ons een beter plan.

Bij de boot terug gekomen, waren er al een aantal vertrokken. Naar Grouw. Wij erachter aan. Een uur varen (kruisen) over de Kromme Knillis lagen ze bij de "Oude Schouw", aan het Prinses Margriet kanaal voor koffie met gebak. Geserveerd door een heel charmant serveerstertje, die wij overigens s´avonds weer tegen kwamen in Grouw (hierover later meer).
De regen die wij deze morgen hadden, hield voor de rest van de week op. Gelukkig!
Na een uurtje vertrokken we weer, we staken het Prinses Margrietkanaal over richting Irnsum. Net achter Irnsum, hielden we bij het gemaal de eerste gezamenlijke borrel.
Om ± vijf uur ging het verder via de Kromme Grouw naar Grouw.

Leon en ik hadden de vorige dag in Akkrum, Andijvie stampot met spek ingekocht. Wat wij ons heerlijk lieten smaken. Na het eten en de onvermijdelijke afwas was het tijd om te gaan stappen. We vonden de rest in een cafébiljart, waar we ons hebben vermaakt, met biljarten en toepen Het laatste had ik al zo´n 15 jaar niet meer gespeeld, maar het ging mij nog goed af. Toch kwamen de rondjes bier te snel, waardoor we zijn overgestapt op whisky.

Maar ook aan de gezelligheid in deze kroeg kwam een eind, op weg terug naar de boot kwamen we het serveerstertje tegen van de Oude Schouw, met haar vriendin. Om dit toeval kracht bij te zetten nodigden wij de dames uit om nog een biertje te drinken bij de boot. Eerst stonden wij op de steiger, maar zitten leek ons toch ook wel wat. Dus werd de boot van Carel hiervoor gekaapt. Na gezellig geouwehoerd te hebben over hoe toevallig het toch wel was dat we elkaar weer hier ontmoetten, (dit laatste tot herhaling toe van mij als ik de rest moet geloven) maar s'nachts om 4.00 uur over balletdansen te gaan praten en dit 1 ½ uur lang.
Dat vond ik toch ook wel heel Kna(a)p.

Maar goed om vijf uur wilde de bovengenoemde schipper eigenlijk wel eens plat gaan. Maar hoe dit duidelijk te maken aan de dames. Geen probleem, als Robin in de buurt is dan is dit snel opgelost. VROUWEN OPZOUTEN! De reactie van de dames was cool, "eh, ja we wilden toch eigenlijk net weg gaan." *gg*
De dames waren weg en een ieder zocht zijn boot op, behalve Robin, Marcel en ik, wij besloten om nog een laatste biertje te drinken. Genietend van het biertje werd het langzaam licht. Eigenlijk de perfecte stemming om te gaan ochtendzeilen. Omdat wij wilden dat Carel mee zou gaan, besloten wij onze boot te nemen. Carel lag al een half uur te slapen maar dat vonden we geen probleem. Wij stapten bij ons aan boord, hiervan werd Carel wakker en vroeg van: wat gaat dat worden? Nu, wij deelden hem onze plannen mee, waarop Carel zei: Als je maar niet op mijn slaapzak gaat staan!

Okay, de gangboorden zijn toch breed genoeg, waarop Robin en ik naar achteren liepen om de dektent eraf te halen. Maar Carel bleek zich volgens mij nu pas te realiseren wat er eigenlijk aan de hand was, waarop hij kwaad riep:

ALS JE NIET SNEL DE DEKTENT TERUG LEGT, PAK IK MIJN KOFFERS EN VERTREK MORGEN MET DE TREIN NAAR HEERENVEEN EN DAN ZIE JE MAAR HOE JE DE BOOT TERUG KRIJGT!!!

Oeps, hier hadden wij niet opgerekend, dus werd de dektent door ons braaf terug gelegd.
Geen ochtendzeilen dus, uiteraard hadden wij de boot van Robin en Marcel kunnen nemen maar de zin om te ochtendzeilen was nu verdwenen.

Om zes uur kroop ik eindelijk mijn slaapzak in, hopende dat Carel dit voorval de volgende morgen vergeten zal zijn. Wat gelukkig ook het geval was.
Contact:
E-mail:dictatorium@nargileh.nl
E-mail:webmasters@nargileh.nl
Top